Gebak Keukenhulpjes Recepten

Cakepops

Onze oudste dochter heeft flink gespaard en van haar eigen geld een heuse cakepopmaker gekocht. Sindsdien maakt ze met regelmaat de mooiste en lekkerste cakepops!

Cakepops maken zonder apparaat

Er zijn meer manieren om cakepops (ronde cakejes op een stokje) te maken. Je kan cupcakes maken, deze verkruimelen, mengen met roomkaas (monchou bijvoorbeeld) en dan een stokje erin. Daarna roer je het bolletje door gesmolten chocola, en versieren maar!

Cakepops maken met apparaat

Maar, zoals gezegd, Aline heeft een heuse cakepop maker gekocht:

Dit is een schot in de roos geweest. Je maakt cakemix (dit kan ook met een pak muffinmix) en verwarmt ondertussen het apparaat voor. Met drOetker bakspray kun je gemakkelijk en veilig de vorm invetten.

Met een lepel of spuitzak vul je de uitsparingen in het apparaat. Gewoon, precies dat onderste holletje vullen. Klap nu het deksel dicht en wacht een minuut of zes. Open het apparaat en je ziet dus echt perfect ronde bolletjes. Deze kun je er met een vorkje uitwippen en in het bijgeleverde bordje leggen om af te koelen.

Versieren

Terwijl de cakejes afkoelen kun je nadenken hoe je ze gaat versieren: dit kan met glazuur, maar ook met gesmolten chocola. Smelt de chocola au bain marie (witte of melk of pure chocola, of alledrie!) en dip het stokje (sateprikker kan ook) in de chocola en prik het stokje in een bolletje. Doe dit met alle cakepops, zodat het chocola kan stollen.

Nu kun je de bolletjes gemakkelijk in de chocola dippen, om meteen daarna te versieren. Er zijn diverse attributen te koop, om dit hele proces nog makkelijker te maken.

Het apparaat is veilig en wordt niet heel warm. Mijn dochter van 9 kan volledig zelfstandig de cakepops maken, en dat doet ze dan ook graag! Wij klagen niet 🙂

Allebei de manieren zijn lekker. Met de cakepopmaker is het wat luchtiger, omdat er natuurlijk geen roomkaas bij zit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.