Keukenhulpjes Producten

Bamix: eindelijk een goede staafmixer

Ik heb meer staafmixers dan tandenborstels versleten, wát gaan die dingen snel kapot. Gelukkig kwam de Bamix staafmixer in mijn leven….en ik pureerde nog lang en gelukkig!

Het leed, dat staafmixer heet

Ik had mij er bij neergelegd: ik verslijt elk jaar een staafmixer. Goedkoop, wat duurder, maakt niet uit. Stuk binnen een jaar. Op een dag was ik het zat, en kocht een fancy model van Kitchenaid . Ik ben groot fan van onze Kitchenaid Artisan, die wij al 7 jaar dagelijks gebruiken voor van alles en nog wat.

Duurkoop was ook duurkoop?

Deze staafmixer ging beduidend langer mee, maar dat kan komen omdat ik hem niet gebruikte: De slagroomklopper schoot er steeds vanaf, bij het pureren van eten bleven de ingrediënten hangen tussen de zijkantjes en vooral.. De kitchenaid staafmixer heeft geen vermogen! Het is op standje turbo nog echt behelpen met je soepje.

Al snel kwam een goedkoper modelletje de Kitchenaid vergezellen en die deed het aanzienlijk beter. Maar hield er ook weer na een jaar intensief gebruik mee op.

Koop een Bamix staafmixer!

Van een andere keukenprinses kreeg ik de ultieme tip: ‘Koop een Bamix‘. Die had ik natuurlijk weleens gezien, maar ik vind 244 euro best een uitgave voor een staafmixer, zeker gezien mijn ervaringen met staafmixers eerder. Maar, er blijkt 10 jaar (!!!) garantie op te zitten. 10 jaar!! Zolang gaat mijn tandenborstel niet mee.

Ik wist niet hoe snel ik naar de Oldenhof moest rennen voor mijn eigenste Bamix. Ik kocht een basic modelletje. Ik had immers genoeg hak en snij apparaatjes in huis. Bovendien was een uitgebreidere set een kleine €100,00 duurder en tja… ik wist niet of dit nou écht een goede koop zou zijn.

Eenmaal thuis appte ik de keukenprinses een foto van mijn mooie nieuwe aanwinst.

‘Ga je zeker blij mee zijn! Heb je die ene met alle accesoires? Die zijn geweldig! Echt! ik heb mijn machientjes niet meer nodig hoor! ik doe alles met de Bamix’

Glazig keek ik naar mijn staafmixer. Zónder accesoires. Maar mét een fancy receptenboekje. Tja.

Spijt!?

Een dag later belde ik de Oldenhof, ik legde het verhaal uit en vroeg of ik hem mocht ruilen en toch zo’n totaalpakket kon kopen. Ik zou het begrijpen als ik iets moest toeleggen op het inleveren van mijn, 1x gebruikte, staafmixer.

Mocht! Als ik hem netjes schoonmaak, dan kan ik hem zo inruilen en hoef alleen het verschil voor de duurdere bij te betalen. Super goede service en inmiddels heb ik hem nu een klein half jaar in bezit.

Opgeruimde keukenkast!

Mijn hakmolen, oude staafmixer, slagroomklopper en zelfs de blender zijn weg. Ik gebruik de Bamix staafmixer vaker dan mijn oude staafmixers, want mensen.. dit ding is onmisbaar! Hoe heb ik ooit zonder gekund. Hij ligt echt dagelijks op mijn aanrecht (eigenlijk ligt hij er altijd) en ik ben er zo intens gelukkig mee! Ik maak er met gemak smoothies mee! En dat gaat beter dan met de blender. Hallo?! een staafmixer ja. Met diepvriesfruit. Geen punt. Doet ie even. Gecrusht ijs? Paar seconden heeft hij nodig, en klaar.

Bediening

De Bamix ligt erg lekker in de hand en hij heeft twee knoppen: een normale stand, en een turbostand. Zo simpel is het! En het is genoeg. Ik gebruik meestal de turbostand en dan ben je in 10 seconden wel klaar. Als ik een soepje pureer, dan de gewone stand, het is voor de motor niet zo goed om hem lang op turbo te laten draaien, en turbo is vooral handig bij smoothies en hakken van groenten.

Je voelt het meteen als je hem vastpakt: dit is topkwaliteit! Hij is zwaarder dan een normale staafmixer, maar niet te zwaar. Kinderen kunnen hem goed bedienen! Heel fijn is, dat de mesjes los verkrijgbaar zijn. Dus mesje bot? Geen probleem, je vervangt alleen het mesje.

Wat ook heel fijn is, is dat de zijkanten van de staafmixer open zijn. Hierdoor krijg je een goede stroom van het te pureren goedje en heb je binnen no time een superglad soepje/ pureetje.. verzin het.

Enfin, foto’s zeggen meer dan woorden.. kijkt u zelf:

Krulsnoer

Ook een heel groot voordeel, is het gekrulde snoer. Je hebt geen problemen meer met een te kort snoer: deze is tussen de 1 en 2 meter, hij rekt, net zoals een ouderwets telefoonsnoer, gewoon mee.

Conclusie

Ga sparen, koop een Bamix. Kort, maar krachtig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.