Hoofdgerechten Recepten

Gado gado maken met kinderen

En dan bedoel ik niet, dat we de kinderen verwerken in het gerecht!

De meisjes en ik hebben weer heerlijk gekookt met zijn drietjes. Het was erg warm en ze waren al snel klaar in de keuken, maar dat geeft helemaal niets. Koken moet leuk zijn en een feestje.

Mijn oudste dochter schilde vandaag de aardappelen, mijn jongste dochter ging over de satesaus. Zo simpel kan het zijn. Je geeft kinderen een kleine taak en de betrokkenheid is enorm.

Gado gado kun je op verschillende maniere maken, ik doe het zo:

Ingrediënten Gado Gado voor 4 personen (en een dreumes)

  • 450 gram rijst
  • 300 gram sperziebonen
  • een zakje spitskool gesneden, 100 gram
  • pakje tauge
  • 4 grote aardappelen, iets kruimig
  • komkommer
  • 1 ei per persoon
  • 2 pakjes tofureepjes, pittig gekruid
  • Satesaus (kun je zelf maken, ik gebruik meestal deze van Conimex)
  • Emping of (vegetarische) kroepoek

Bereidingswijze:

Ik kook de rijst volgens bereidingswijze op het pak.

Vandaag schilde mijn dochter de aardappelen en sneed ze in kleinere stukjes. Daarna goed afspoelen en een minuut of 8 koken.

Ondertussen bak ik de spitskool in de koekenpan, met een beetje Garam Masala van Jonnie Boer

Als de aardappels gekookt zijn, laat ik ze uitlekken en nastomen in de vergiet. De pan gebruik ik ondertussen om de sperzieboontjes te koken.

Mijn dochter snijdt de komkommer in stukjes. Ik snij de komkommer eerst in de lengte door, zodat ze goed grip heeft tijdens het snijden.

De, inmiddels drooggestoomde aardappelen, gaan in een schaal. Samen met de gare sperziebonen, tauge (gewassen door de kinderen), komkommer en de spitskool. Dit meng je.

Mijn jongste dochter was vandaag ‘Chef Sausje’ en maakte de pindasaus. Eerst alles in een pan, water afmeten, doorroeren, aan de kook brengen. Wij koken op inductie en dat is heel fijn en veilig met kinderen!

Bak de eieren en snij ze in reepjes (of laat je kind dit doen). Je kunt ze ook koken (de eieren), net wat je lekker vindt. Bak de tofu aan en voeg dit, samen met de eireepjes, op de Gado Gado schotel.

Ik serveer het geheel op borden met wat kroepoek erbij.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.