Keukenhulpjes Tips Toetjes

Zoku ijsjes

Wat is het? Een hulpmiddel om zelf ijsjes op een stokje te maken

Werkt het? Ja!

Kindvriendelijk? Ja, de kinderen vinden het heel leuk, nee, de kinderen kunnen dit niet zelfstandig gebruiken.

Vaatwasserbestendig? Nee, afnemen met een doekje.

Makkelijk te monteren? niet van toepassing, alleen 24 uur in de vriezer voor gebruik.

elektra? Er zit geen stekker aan dit apparaat

Prijs? Variërend van €33,- tot €55,-

Ervaring? Ik heb er goede en leuke ervaringen mee

Cijfer 7. Een 8.Ondanks dat ik er heel blij mee ben, vindt ik de prijzen erg hoog. Ik heb er 8 jaar geleden €25,- voor betaald, voor een bakje waar je 2 ijsjes tegelijk kan maken. Voor dezelfde betaal je nu €40,- en dat vind ik te veel, zeker omdat kinderen hier niet zelf mee aan de slag kunnen.

Eerlijk is eerlijk, de kinderen vinden het een féést als hij op tafel komt. En zo heb je met redelijk weinig voorbereiding een geweldig toetje. Of tussendoortje. En zo (on)gezond als je zelf wil! Oke, vooruit. Een 8!

Lees verder voor mijn uitgebreide review over de Zuku quickpopmaker!

Kinderen en ijs. Het blijft een magische combinatie.
Het is heel leuk en leerzaam om zelf ijsjes te maken. Ik gebruik meestal de Kitchenaid ijsmaker en de calippo sticks. Maar écht een feestje aan tafel maak ik met de Zoku quickpopmaker. er zijn verschillende varianten te koop. Deze is met ruimte voor 3 ijsjes tegelijk, maar je hebt ze ook met 1 of 2 ruimtes. Met deze ijslollystokjes en de zoku vorm kun je heerlijke versnaperingen maken. Denk natuurlijk aan ijsjes gemaakt van limonade of gezoete yoghurt (yoghurt heeft de neiging om heel zuur te smaken als het bevroren is), maar denk ook eens aan vla met stukjes banaan.  Zuivel duurt iets langer voor het bevroren is.

Hoe maak je een ijsje met de Zoku quickpopmaker?

Het leuke van de Zoku quickpopmaker, is dat je een ijsje maakt wat na een paar minuten klaar is.

Je Zoku quickpopmaker moet 24 uur in de vriezer gelegen hebben. Ik doe dat altijd in een zak, zodat er geen stukjes ijs van de vriezerwand in de vorm kunnen vallen.

Je haalt de Zoku quickpopmaker uit de vriezer, doet er een zoku stokje in en daarna de gewenste vloeistof. Favorieten hier zijn een mix van dubbelsap perzik/ sinaasappel, versierd met verse aardbeien. Plak eerst de stukjes fruit tegen de wand aan, anders krijg je ze er niet mooi in. Doe dit met een vorkje of mesje, maar raak de binnenkant niet aan. Er zijn ook zoku pakketjes te koop met allemaal handige tools. Het zokustokje volgt daarna, en daarna pas de vloeistof naar wens. Deze kun je prima met een maatkan langs het stokje schenken.

Een laagjesijsje maak je, door eerst de ene vloeistof erin te gieten, na zo’n 30 seconden de tweede en zo verder.

Als je de ijsjes er, met de speciale handgreep uitdraait, kun je er daarna een anti lek schildje onder plaatsen. 

Hoe weet je dat het ijsje klaar is?

Kijk bij het ijsstokje, of de kern bevroren is. Als dit zo is, dan is je ijsje klaar!

Zo’n heerlijk ijsje dippen in de chocopasta en eventueel daarna hagelslag, maakt het feestje natuurlijk af. 

Je kunt per ijsbeurt zo’n 2 a 3 keer de vorm gebruiken voor deze weer in de vriezer moet. Laat hem eerst helemaal ontdooien voordat je hem reinigt. 

Hoe krijg je het Zoku ijsje eruit?

Je krijgt er een speciale handgreep bij. Deze heb je echt nodig. Je klikt hem op het handvat en draait een kwartslag. Je ijsje komt er dan perfect uit!

Tip: maak vast wat ijsjes voor de volgende dag! Er zijn handige tools te koop om ze te bewaren. Maar, tip van Flip: gewoon verpakken in een doosje of diepvrieszakje werkt ook.

Wat zijn de voordelen van de

Heb jij al een Zoku ijsjesmaker? Wat is je favoriete recept?

De zoku quickpopmaker is hier te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.